A Cup of Courage

“Kevin is op verschillende vlakken het tegenovergestelde van mezelf: een sportieve, doelgerichte man die zich professioneel bezighoudt met cijfers. Laat me duidelijk zijn dat ik geen van die eigenschappen behoorlijk bezit. Gelukkig delen we wel een handige, praktische ingesteldheid en voelen we ons in ons nopjes als het buitenbeentje. Kevin's optimisme ondersteunt zijn kracht en doorzettingsvermogen en is alom tegenwoordig in zijn omgang. Gebaseerd op zijn strakke interieur ontwierp ik een stapelbare beker die handig kan worden opgeborgen. De transparante afwerking is krasbestendig en past in zowat elk interieur.“
– Laura, keramiekmaakster.


Mijn verhaal

Beluister zeker ook het gesprek tussen mij en Yamina in de podcast.

Ik ben Kevin, 41 jaar, gehuwd met Eline en we hebben een zoontje Lucas van anderhalf. In het dagelijkse leven ben ik boekhouder op een klein, gezellig boekhoudkantoor.

Twee jaar geleden keek ik naar Gert Late Night waar twee mensen van BorstkankerMAN vzw aan het woord waren. Ik had al van kinds af gezwollen klieren aan de zijkant van mijn borst, maar dagelijks had ik er niet echt last van. Enkel bij een stevige knuffel of tijdens het fikfakken, deed het soms pijn. Door de omschrijving in het programma ben ik toch op controle gegaan bij de huisarts. Vanaf dat moment is alles heel erg snel gegaan. Van de huisarts naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken, tot een diagnose en de start van de behandeling. Een dikke maand na deze uitzending kreeg ik al de eerste chemotherapie toegediend.

De dokters waren wel erg positief: het was geen agressieve kanker, er waren geen uitzaaiingen. Er werd zelfs gesproken over genezing. Dat heeft me enorm veel moed gegeven om meteen op die kankertrein te springen en alle stappen bijna blindelings te volgen. 9 maanden later, 16 chemosessies en 2 operaties later werd de behandeling afgerond. Middenin die behandelingsperiode, in volle coronacrisis, werd bovendien ons zoontje geboren. Het hoogtepunt van dat jaar en ook wel van mijn leven. Toch was het ook erg confronterend omdat ik, zijn sterke papa, hem niet zorgeloos kon optillen. Dat vond ik moeilijk.

Het herstel loopt nu heel vlot. Er zijn al heel veel dingen die ik wel weer kan. Ook bij het tennissen heb ik er weinig last van. Fysiek gaat het dus erg goed met me, al moet ik soms nog wel voorzichtig zijn. Mentaal ben ik nog niet helemaal de oude, maar dat blijkt wel normaal te zijn. Een verwerkingsproces vraagt tijd, maar ik ben positief en geloof erin dat het allemaal goed komt.

Ik wil mijn verhaal delen om het idee dat kanker enkel ouderen mensen treft, te ontkrachten. Zelf ben ik door een getuigenis op tv ook naar een dokter gegaan en ben ik tijdig behandeld kunnen worden. Als ik door mijn verhaal te delen anderen kan motiveren om dit ook te goed, wil ik dat graag doen. Ook het inzamelen van fondsen voor onderzoek is essentieel om ervoor te zorgen dat de behandelingen in de toekomst nog verbeterd kunnen worden. Daarom zet ik met plezier mijn schouders onder deze campagne die borstkanker op een zeer originele manier belicht.

Ontdek
de verhalen