A Cup of Courage

“Aan de hand van haar Instagrampagina kon ik al een accuraat beeld schetsen van Sabrina. Ik had duidelijk te maken met een no-nonsense, bedrijvige, fijne stadsvrouw. Zo iemand waarvan je weet dat een avond op café nooit kort of eentonig zal zijn. Tevens is ze iemand die altijd zal klaarstaan voor haar vrienden en familie, waar en wanneer dan ook. Sabrina’s actieve uitstraling wordt vertegenwoordigd door het doel van het kopje (espresso/lungo) en de strakke basisvorm. Ik koos voor een zwarte afwerking die eenzelfde no-nonsense, stoer voorkomen belichaamt.“
– Laura, keramiekmaakster.


Mijn verhaal

Ik ben Sabrina. En ik heb net borstkanker gehad. Mijn borstkanker werd tijdens een routineonderzoek bij de gynaecoloog vastgesteld.

Onmiddellijk na dit nieuws kom je in een rollercoaster van emoties terecht. Alsof de grond onder je voeten wegzakt. Pure machteloosheid. Er werd gekozen voor een amputatie en bestralingen, maar geen chemo. Daar ben ik heel blij om. De dokters stelden vast dat er maar aan één borst geamputeerd moest worden. Ook al was de kans op een gezwel aan de andere kant klein, ik heb toch gekozen om ook de andere borst te amputeren. Dit gaf en geeft me nog steeds heel veel gemoedsrust.

Daardoor heb ik nu twee grote littekens op beide borsten. Maar dat had ik er wel voor over. Ik ben geruster nu. Maar die operatie was niet niks natuurlijk. Ik heb een litteken op mijn zijkant ook. Want daar hebben ze weefsel gehaald om in mijn huidige borsten te verwerken.

In oktober heb ik de tweede en laatste operatie voor mijn borstreconstructie. En ik kijk daar wel naar uit. Want hoewel het voor iedereen anders is, zijn voor mij mijn borsten wel wat mij vrouw maakt.

Hoe dan ook ben ik blij dat ik mijn verhaal heb kunnen doen. Want hierover praten is natuurlijk geen evidentie. En ik heb nog zoveel te vertellen. Beluister zeker ook het gesprek tussen mij en Yamina in de podcast.

Ontdek
de verhalen